Hírek

2011.08.31. 17:53

Állampolgársági esküt tettek Lentiben

Egyszerűsített kérelemmel igényelte meg a magyar állampolgárságot az a 11 személy, akik szerdán tették le az esküt a határ menti város, Lenti polgármesteri hivatalában. Az ünnepélyes ceremóniát Horváth László polgármester vezette.

Gyuricza Ferenc


A város önkormányzati vezetője emlékeztetett arra, hogy a magyar állampolgárságot igénylők a Kárpát-medence olyan területein élnek, illetve azon vidékeiről származnak, amely egykor Magyarország részét képezte. A Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség tagja, Balaskó József és családtagjai  Valika, Enikő, Zsolt , valamint Bazsika István és Irén Völgyifaluban, Hagymás István író Lendván, Soós László Gyertyánosban, Flóra Gavril és Flóra Melinda Nagyváradon lakik, míg a már a Lentibe költözött Csortán Tünde az erdélyi Kolozsvárról került a zalai kisvárosba. A polgármester emlékeztetett arra is, hogy esetükben a magyar állampolgárság igénylése zökkenőmentesen zajlott, ám van uniós tagállam, ahol a kérelmezőnek atrocitásokkal kell számolnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!