Hírek

2011.08.23. 06:10

A dévai diákok egy hetet töltenek Zalában

Zalában nyaraló dévai fiatalok voltak tegnap a fürdőváros, Hévzí vendégei. A látogatókat az önkormányzat szállodájában, a Hotel Aquamarinban fogadták.

Horányi Árpád

Az erdélyi Déva településről érkezett 15 tagú diákcsoport a megyében működő Erdei Falvakért Alapítvány meghívására érkezett, egyhetes programjuk része volt a Hévízzel való ismerkedés. A karitatív közösség képviseletében Mikó Baráth György elmondta, hogy többéves kapcsolatot ápolnak a Böjte Csaba nevével fémjelzett erdélyi Szent Ferenc Alapítvánnyal, ezúttal már második alkalommal fogadtak a határon túli alapítvány által támogatott nehéz sorsú fiatalokat.

A 15 középiskolás fiatalt és 4 kísérőjüket a Hotel Aquamarinban az ebédnél fogadta Őri Rózsa, a polgármesteri hivatal kabinetvezetője és Halász Gábor, a Festetics György Művelődési Központ igazgatója.


- Városunk számára fontos a karitatív munka - említette Őri Rózsa, hozzátéve, hogy ilyen céllal működnek együtt a zalai és az erdélyi alapítvánnyal. - A mi részvételünk ebben most csak egy állomást jelent, de ezzel is szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy a fiatalok mind több élményhez jussanak.

A kísérők részéről Péterfi Annamária elmondta: szerda óta a zalai vendéglátóiknak köszönhetően folyamatosan igen gazdag programban van részük, a megye számos nevezetességével ismerkedtek, ezek sorában különös izgalommal készültek a hírneves Hévíz városába.

A vízi örömöket a szálloda medencéjében élvezhették a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!