Hírek

2011.07.20. 18:22

Visszajáró tolvajok: még a 4 hónapos kiskutyát is elvitték

Horváth Györgyék megyeszékhelyi Malom utcai építőanyag-telepét rendszeresen fosztogatják ismeretlen tolvajok. A vasárnapi eset volt az utolsó csepp: valaki szétbontotta a drótkerítést, és eltűnt a család kedvence, a 4 hónapos németjuhász kutya.

Horváth A. Attila


- Számítok minden jó szándékú ember segítségére, nagyon szeretnénk megtalálni a kutyát. Pár hónapja van nálunk, etettük, vigyáztunk rá, megszerettük. Két kisgyerek is várja vissza a családba. Kérem, hogy akinek a környezetében gyanús módon feltűnik egy új jövevény, egy kölyök németjuhász, amely tiltakozik a póráz ellen, szóljon -  fogalmaz keserűen Horváth Györgyné, aki férjével együtt nem először kénytelen azzal szembesülni: illetéktelenek jártak kereskedésük udvarán.

- Ha jól számolom, hétszer vagy nyolcszor jöttek már be a telepre, volt, hogy több százezer forint értékben vittek el eszközöket. Az épületbe is betörtek, de amióta ott riasztót szereltettünk fel, csak a zárt udvart látogatják. Előfordult, hogy 100 raklapot hordtak el egyszerre. Biztonsági őrt sajnos nem tudunk alkalmazni, ennek költségét képtelenek vagyunk kitermelni - mondja a férfi, majd megmutatja a vasárnapra virradóra megbontott drótkerítést, amit azóta, a másik kutya miatt már befoltozott. Ugyanis egy idősebb eb is él a telepen, de az a jelek szerint nem kellett a hívatlan látogatóknak. Mint megtudjuk, a szomszédos telephelyről nagy teljesítményű munkagép-akkumulátorokat vittek el ugyanekkor.
 

- Hogy kik fosztogatnak minket, nem tudom, haragosaink nincsenek. Legutóbb úgy egy hónapja jártam a rendőrségen. Előzőleg még tavasszal tettem feljelentést, akkor éppen vasanyagot loptak tőlünk. Az igazság az, hogy ezekből az eljárásokból soha semmi nem lett  - panaszolja Horváth Györgyné.

Mint mondja, korábban is volt két kutyájuk a telepen, azokat  szintén ismeretlen tettesek  brutálisan megverték, és az állatorvos szerint még le is fújták valamilyen spray-vel. Utána persze bejöttek a telepre a zsákmányért.

- A betöréseket, lopásokat már szinte megszoktuk, de a kiskutya eltűnése nagyon megviselt. Kerestük mindenhol, mozgósítottuk a vásárlókat és az ismerősöket, a gyepmesternél is jártunk. Szeretnénk visszakapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!