Hírek

2011.07.19. 18:30

Vandalizmus - Kukát hajítottak a szökőkútba

Vasárnapra virradóra egy szemeteskuka landolt a felújítás alatt álló, a Berzsenyi és Biró Márton utca találkozásánál lévő megyeszékhelyi szökőkútban, amely sokadszor vált a vandálok célpontjává.

Szabó Judit

- A diszkós hajnalokban körbenézhetnének itt a rendőrök, ezt a vandalizmust nem szabadna engedni -  mondta a közelben lakó Bakon Ferenc, aki felhívta figyelmünket a történtekre. A vandálok a Parkerdőben is jártak, megint megrongálták a tanösvény tábláit. A szökőkútnál sem először ténykedtek: régebben letörték és bedobták a medencébe a műkő szegélyt, többek között ezért kellett a kutat felújítani.

Az önkormányzat drága anyagokkal végeztette el a munkát, hogy jó strapabíró legyen az építmény. Így is kérdés azonban, hogy a kétmillió forintból felújított kút épségben marad-e, tekintve az előzményeket, vázolta Tóth Zoltán műszaki ellenőr, aki nemcsak a vandálok miatt aggódik, hanem azért is, mert a közeli padokat elfoglaló hajléktalanok folyamatosan szennyezik a kutat és a környékét. Elképesztő állapotokról számolt be, s javasolta, hogy a padokat osszák ketté egy-egy karfával, így nem lehetne fekhelynek használni azokat. A szökőkút mindenesetre kész, ma lesz a műszaki átadása.

 

 

Brutális zalai fiatalok  - dosszié itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!