Hírek

2011.07.05. 14:17

Kerekezés a forgalommal szembe, szabályosan

Forgalommal szembe is lehet már szabályosan kerékpározni a zalaegerszegi Kelemen Imre utcában. Kedden mutatták be az új útburkolati elemeket.

Arany Gábor


A lehetőséget a KRESZ tavalyi módosításakor teremtették meg, nem kevés félreértést okozva ezzel, mert a legtöbb közlekedő nem törődött vele, hogy ez csak akkor megengedett, ha kiegészítő táblákkal is jelölik  a lehetőséget. A megyeszékhelyen ennél továbbmentek: a Mártírok útjáról bekanyarodó autósokat fekvőrendőr várja, az Arany János  utcai torkolatnál  meg terelőszigetet alakítottak ki, hogy ebből az irányból a biciklisek biztonságosan forduljanak be.

 Ezeket a burkolatból kiemelkedő elemeket csak az első alkalommal tartotta indokoltnak Kramarics Géza, a városháza közlekedésszervezési szakreferense. Véleménye szerint, amint a közlekedők megszokják az új forgalmi rendet, akkor máshol sem fogja meglepni őket.

 Márpedig lesz folytatás. A következő a Neszeli út lehet azért, hogy a Zala-hídon érkező kerékpárosnak ne kelljen kerülni és kisebb emelkedővel találja szembe magát. Utóbbi érv miatt a Bíró Márton utcában az Erzsébet fogadó előtti egyirányú szakaszon teremtik meg a szembe kerékpározás lehetőségét, de ezeken a helyeken csak burkolati jelekkel, kiegészítő táblákkal.  Mint elmondta, vizsgálják a többi belvárosi egyirányú utcát is, e körből a Botfy utcát említette meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!