Hírek

2011.07.06. 05:06

Irtják a parlagfüvet - Közmunkások dolgoznak tizenöt településen

Parlagfüvet irt negyvenöt hátrányos helyzetű munkavállaló az egerszegi kistérségben. A pályázati programról kedden sajtótájékoztatón számoltak be a Kertvárosban.

Szabó Judit

 

A társulás partnere a program lebonyolításában a megyei kormányhivatal, a Tiszta Forrás egyesület, az alsónemesapáti cigány kisebbségi önkormányzat, a Támasz intézmény és a Kontakt Kht. A Forrás egyesület elnöke, Czebeiné Nemes Bernadett a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy civilként szívesen csatlakoztak az akcióhoz, s elsősorban gyerekeknek szerveznek tájékoztató programokat a parlagfűvel kapcsolatban. Tegnap is zajlott egy ilyen játékos rendezvény az Apáczai ÁMK napköziseinek részvételével. A sajtótájékoztatón részt vett dr. Novák Róbert, a kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatóságának osztályvezetője, aki felhívta a figyelmet, hogy minden földhasználó köteles a parlagfű virágbimbójának kialakulását megakadályozni minden év június 30-ig, és ezt az állapotot a vegetációs időszak végéig fenntartani.




- Zala megye erősen fertőzött parlagfűvel, a kormányhivatal ugyanakkor  azt tapasztalja: az  önkormányzatok jó példát mutatnak,   figyelmet fordítanak a hamarosan virágzó,  allergén gyom irtására

- A védekezést  az élelmiszerlánc-felügyeleti törvény írja elő valamennyi  földhasználónak- és tulajdonosnak

- A védekezést  az élelmiszerlánc-felügyeleti törvény írja elő valamennyi  földhasználónak- és tulajdonosnak

- A mezőgazdaságban aktuális teendő a kalászos gabonafélék tarlóin az aratás utáni tarlókezelés. Ezeken a helyeken ugyanis a betakarítás után rövid időn belül megjelenhet a parlagfű

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!