Hírek

2011.07.20. 17:03

Életmentő adomány a nagykanizsai mentőállomásnak

A városból és térségéből összegyűlt adományokból közel másfél millió forint értékű egészségügyi eszközöket adott át szerdán az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a nagykanizsai mentőállomásnak.

Szalabán Attila


Félautomata defibrillátor, lélegeztető, ikerpumpa a légutakban rekedt váladék leszívására, a vér oxigéntelítettségét mérő készülék, speciális mentőolló, vákuum matrac, valamint vérnyomásmérő. Ezen eszközök alkották azt a csomagot, melyet szerdán adott át a nagykanizsai mentőállomáson Kalmár Klára, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány irodavezetője.

-A városból és térségéből rengeteg adományt kaptunk magánszemélyektől kezdve vállalkozókig nagyon sok embertől, így gyűlt össze a pénz a csomag összeállítására - magyarázta Kalmár Klára. -Örömmel hoztuk az eszközöket, hiszen a mentőknél mindig szükség van fejlesztésre, vagy legalább az amortizálódó felszerelés pótlására.

A kanizsaiak részéről Tanai János, a mentőállomás vezetője köszönte meg az értékes csomagot az állomás kollektívája, valamint az általuk évente ellátott mintegy 5-6 ezer beteg nevében. Hangsúlyozta: minden eszköznek örülnek, de a mostani csomagból különösképp a defibrillátor értékes a számukra, hiszen az jelentősen hozzájárul a helyszíni újraélesztés sikeréhez. Mint elhangzott, a kanizsai mentők felszerelése az adománynak köszönhetően nagyon jónak tekinthető, ám egy sürgősségi lélegeztetőkészülékre még szükségük lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!