Hírek

2011.07.08. 06:04

Csúszik a határidő, tovább tart a munka

Nagykanizsán az eredetileg tervezett határidőhöz képest később, 2012. június 30-án fejeződik be a belváros rehabilitációjának első üteme. Ez felveti a kérdést: mindez hogyan érinti a második ütem megvalósulását?

Szalabán Attila

Érdeklődésünkre Cseresnyés Péter polgármester leszögezte: az első ütem befejezésének késése nem befolyásolja a második ütemet, annak pályázatát jelenleg is készítik a szakemberek.

- A támogatási kérelmet idén októbertől lehet beadni - mondta. - A városnak mindez nem kevés pénzébe kerül, de szeretnénk komplexen megvalósítani a belváros rehabilitációját. A második ütem keretében a nagykanizsai belvárost, a Fő utca Eötvös tértől Erzsébet térig terjedő szakaszát tennék rendbe a szakemberek.

A jelenleg négysávos Fő utat eszerint leszűkítenék kétsávosra, a felszabaduló területeket pedig a belvárosi üzletek kerthelyiségei, valamint növények számára biztosítanák. Ezzel egy időben az Ady Endre utcának az Erzsébet tértől a Zrínyi utcáig terjedő szakaszát sétálóutcává alakítanák - a város nagyon régi tervét valósítva meg ily módon. -

A beruházás-sorozat keretén belül egy úgynevezett szociális célú rehabilitációra is sor kerülne - tette hozzá Horváth István projektmenedzser, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási és Szolgáltató Zrt. városfejlesztési divízióvezetője. - Ez a Csengery utca 117. szám alatt három, összesen 1509 négyzetméter alapterületű épületet érintene. A szociális rehabilitáció 31 önkormányzati bérlakásra terjedne ki. A projektmenedzsertől megtudtuk: a pályázatban beállítható 360 millió forintos keretösszegből sor kerülne az érintett épületek külső-belső felújítására, egy közösségi tér kialakítására, a környező utak kiépítésére, de még a lakásokhoz 1-1 mintegy 5 négyzetméteres raktárhelyiséget is létrehoznának. Ugyanakkor képzési és oktatási programokat indítanának, s a családsegítő szolgáltatást is kiterjesztenék a tervek szerint.

 


VÁLTOZIK A FORGALMI REND

A nagykanizsai belváros rehabilitációja keretében zajló munkák miatt július 11-tôl módosul a forgalmi rend a Széchenyi tér környékén, érdemes figyelni. A Zrínyi Miklós utca a Hevesi Sándor Mûvelôdési Központ felé zsákutcává alakul. A Kossuth Lajos tér felôl a Deák tér irányába nem lehet áthaladni a Katona József és a Zrínyi Miklós utcák keresztezôdésén. A HSMK elôtti nagy parkoló jármûvel a Fô utca felôl lesz megközelíthetô, elhagyni a területet a Felsôtemplom melletti irányú utcában lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!