Hírek

2011.07.05. 16:50

Brutális diákok: börtönt és fogházat kaptak társuk megalázásáért

Enyhítette a társaikat megalázó fiatalok büntetését kedden a megyei bíróság. A történet azután került napvilágra, hogy a megalázásról mobiltelefonnal készített video felkerült az internetre.

Arany Gábor

 

Az első esetre 2009 januárjában került sor az egerszegi Széchenyi-középiskolában.  F. András (korábban Sz. András, de nevet változtatott), K. Attila és T. Zoltán egyik diáktársukat vegzálták, mert ő sms-eket küldött K. Attila barátnőjének, a felnőtt korú Szanyi Beatrixnak.

 Sértegették, majd F. (Sz.)  András megütötte és  a magát nem védő fiút felrántotta székéről, a falhoz lökte. Ez után még tovább piszkálták áldozatukat, akit F. (Sz.) András a székekre nyomott, fojtogatott. Csak a többiek fellépésére hagyta abba, de még párszor megütötte áldozatát. Az órák után az utcán újra belekötöttek a fiúba. Ehhez  csatlakozott Szanyi Beatrix is, aki néhány pofont adott a fiúnak, s ebben társai is követték.

 A következő hasonló esetre röviddel később az egerszegi vasútállomás várótermében került sor. F. (Sz.) András és K. Attila fogott össze, hogy móresre tanítsanak egy fiút, aki állítólag beszólogatott Sz. András unokatestvérének, és néha cigarettával is lehúzta. A két fiú és Szanyi Beatrix a váróteremben találkozott áldozatával, akit F.(Sz.) András többször arcon vágott, majd elkezdődött a hosszas megalázás. Mindezt Sz. Beatrix mobiltelefonnal felvette, ez került fel az internetre is.

 A két fiú ütötte áldozatát, közben a lány gúnyolta, hangos tetszésnyilvánítással kísérte a jól sikerült találatokat, különösen, amikor K. Attila a fiú arcába köpött. Ezért ez többször is megismételték. F. (Sz.) András párszor a fiú arcába rúgott, míg Sz. Beatrix bíztatta. E közben majomnak, csicskának, nevezték; újra és újra leköpték, majd kényszerítették, hogy kérjen bocsánatot. Ez után támadt F. (Sz.) András ötlete, hogy vetkőzzön le a fiú és úgy menjen ki a peronra. Ez is nagyon tetszett Szanyi Beatrixnak, aki javasolta e helyett, hogy inkább térdeljen eléjük a fiú és csókolja meg a lábukat. Ehhez csatlakozott a két fiú is. Odanyújtották lábukat, majd cipőjük talpát, meg is nyalattak a szerencsétlen fiúval, akinek nem volt választása, mert megfenyegették, hogy fejbe rúgják. Ezt sem úszta meg, mert végül szájba rúgták, ezzel zárták le a megalázást, de a verést nem.  A fiút még percekig ütötték, rúgták, pofozták, fejét a falba verték, majd fenyegetések közepette útjára engedték.

 F. (Sz.) Andrást garázdaság, testi sértés, zaklatás miatt marasztalták el és ítélték 2 év fiatalkorúak börtönére, amit most 1 év fogházra enyhítettek. Szanyi Beatrix büntetése garázdaság, testi sértés miatt 1 év börtön helyett 8 hónap, és K. Attila is ennyit tölthet fiatalkorúak fogházában a korábban kiszabott 1 év helyett.


A vasútállomási támadást videóra is vették, s feltöltötték egy  videomegoszóra, a felvétel sokáig látható volt, ám azóta eltávolították. A történtekről itt számoltunk be korábban:

Brutális diákok: Nyald meg a cipőmet! - Mobillal rögzítették a megaláztatást, szabadságvesztést kaptak

Gyalázatos videó: "Nyald meg a cipőmet!" - Mobillal rögzítették a megaláztatást

Döbbenet: a botrányos zalai videókon az elkövetők részben azonosak!

 

Gyalázatos videó: "Nyald meg a cipőmet!" - Mobillal rögzítették a megaláztatást

Döbbenet: a botrányos zalai videókon az elkövetők részben azonosak!

 

 

Bruális zalai diákok dosszié itt!

 

Bruális zalai diákok dosszié itt!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!