Hírek

2011.06.14. 15:28

Kisebb kínálattal nyitott a nagyvásár

A nyár első nagyvására sok vásárlót vonzott a sportcsarnok és plaza előtti térre. Az idő sem hátráltatta a csereforgalmat, hiszen kellemes meleg volt délelőtt.

Horváth Viktória

-  Már a nyaralásra is vásárolunk, kerestünk bográcsot, tengerjáró papucsot és fürdőruhát is, mindent kaptunk  - konstatálta örömmel Fentős Szilárd és párja, Akasztó Zsuzsanna, akiknek hamarosan Horvátországba visz az útjuk, s már csak néhány tétel hiányzott a listáról. - Jó idő van, ezért sokan kilátogattak, de azt tapasztalom, míg vásárló lenne, az árusok hónapról hónapra kevesebben vannak.
Párja is hasonlóan látja a forgalmat.

- Többen válogattak mellettünk a ruhák között és mindenki a kínálatra panaszkodott. Régebben egy árut két-három vagy akár négy eladónál is megnézhettünk, összehasonlíthattunk, most általában örül az ember, ha azt az árut egyáltalán megtaláljuk valakinél -  mondta Zsuzsanna, aki szerint ők azért jól jártak, hiszen kedvező áron sikerült hozzájutniuk a holmikhoz.

 

- Csak nézelődni jöttem, kíváncsi vagyok az árakra, az árukra, de semmit nem terveztem, hogy veszek  - osztotta meg velünk Sári Péterné.  Tudja, sok vásáros éppen arra panaszkodik, mindig csak nézelődőkből van sok, vásárlóból kevés, ezzel ő is egyetért.  - Ilyen árak mellett nem is csodálom! Hiszen az ember éppen azért jön ki a vásárba, mert mérsékeltebb fizetnivalóra számít, mint az üzletekben, de ez gyakran nincs így.

 

 

Molnár Sándorné a fiának és a férjének válogatott az öltönyök között, mikor megszólítottuk.
 
- Évek óta ehhez az eladóhoz járunk. Jó a minősége, magyar az áruja és a boltokban kapható hasonló áruhoz képest sokkal kedvezőbb az árfekvése. Ráadásul segítőkészek az eladók, mindig a kedvünkben járnak, és még le is beszélték a férjemet egy ízléstelen zöld színű ingről.

Mint elmondta, egyébként ritkán járnak a havi nagyvásárra, s ha mégis, céltudatosan, nem nézelődnek, csak azt szemlélik, amire valóban szükségük van.

 

Az eladóknál vegyes kép fogad minket, van, aki elégedett, a nyári szandálok és papucsok jól fogytak például, s vannak, akik nagyobb forgalmat vártak.

-  Kevesen voltak ma, legalábbis nálam. Pedig benne vagyunk a nyárban, törülközőket árusítok, de úgy látszik, kevesen vesznek a nyaralásra, strandolásra vagy otthoni használatra. Igaz, az időjárásra nem lehet egy szavunk sem, bár még mindig lehet attól tartani, hogy elered az eső  - mondta Horváth János vállalkozó, majd rohant is el tőlünk, mivel valaki mégiscsak venni szeretett volna egy fürdőlepedőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!