Hírek

2011.06.26. 07:45

Határtalan borkultúra: jó nedű, jó szomszédság

Határtalan borkultúra, Jó bor, jó szomszédság. Programok címei ezek, melyeket a Zalai Borút Egyesület pályázati segítséggel, szlovéniai partnerrel együtt valósít(ott) meg. Cél a zalai, köztük a zalaszentgróti borok népszerűsítése.

Sámel József

Bejöttek a pályázatok a Zalai Borút Egyesületnek, az elnyert pénzekből nemcsak a megye, hanem Zalaszentgrót is profitált. A Határtalan Borkultúra progam keretében a szervezet, a Lendvai Szőlő- és Gyümölcstermesztő Egyesület, valamint Zalaszentgrót önkormányzata összesen 360 ezer eurót nyert. Az összegből elkészült a program legnyagobb beruházása, a kisszentgróti civil turisztikai központ.


- Emellett fejlesztjük az információs táblarendszerünket, a honlapunkat, turisztikai kiadványokat készítünk, s folytatjuk a borásznők képzését - fogalmazott Németh Károlyné, az egyesület titkára, akitől megtudtuk: nemrég kapták az értesítést, hogy sikeres volt a Jó bor, jó szomszédség címmel beadott pályázatuk, mellyel - ugyanazon partnerek társaságában - 635 ezer eurót nyertek el. A program október elsején indul, s két és fél évig tart.


- Fejlesztjük a turisztikai infrastruktúrát. Lendván a kisszentgrótihoz hasonló központ épül, melyben helyet kapnak a zalai borok. Tíz mobil minőségi pavilont vásárolunk, mely Zalaszentgrótot szolgálja. Bővítjük a női borászképzés létszámát, s sommelier-képzést indítunk. A legfontosabb, hogy a pályázatnak köszönhetően a városban turisztikai iroda nyílik, mely a Templom téren lévő új épületben kap helyet. Szakmai napot, tanulmányutat szervezünk, Zalaszentgróton pedig számos rendezvény zajlik majd a pályázati összeg segítségével. Így a szüreti fesztiválok mellett a termálfürdőben lesznek programok, s vadászati-borászati kiállítás nyílik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!