Hírek

2011.05.03. 15:44

Újabb somogyi lakók kopogtatnának be a kanizsai kórházba

A pogányszentpéteri betegek ellátásának ügye nemrég rendeződött, ám a közeli települések, köztük Zákány lakói is a Kanizsai Dorottya Kórházban szeretnék kezeltetni magukat.

Horváth-Balogh Attila

Mint beszámoltunk: a Zala Megyei Bíróság döntésének köszönhetően másfél évnyi huzavona után újra a nagykanizsai kórház fekvőbeteg-ellátási körzetéhez tartoznak a pogányszentpéteri, az iharosi, az iharosberényi és az inkei lakók. Az ügynek azonban lesz folytatása, hiszen, mint megtudtuk, többek közt Zákány polgármestere is szeretné elérni, hogy a település lakói a szabad kórházválasztás jogával élve a közelebbi Nagykanizsa kórházának szolgáltatásait vehessék igénybe.

Jankó Szabolcs elmondta, ezzel együtt azt remélik, hogy bizonyos betegségekkel továbbra is látogathatják majd a somogyi kórházakat is, azaz a finanszírozás a mostaninál rugalmasabb lehet. A településvezető szerint hasonló a vélemény még Zákányfaluban, Őrtiloson és Gyékényesen is.


Korábbi cikkeinket megtalálja a kapcsolt anyagok között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!