Hírek

2011.05.11. 18:16

Három teret szépítettek meg Nagykanizsán

Befejeződött az '56-os emlékkert, a Kálvin tér és a városi könyvtár környékének fásítása Nagykanizsán. A megszépült tereket szerdán ünnepélyesen is felavatták.

Sámel József

Mint arról korábban már beszámoltunk: a Civil Kerekasztal Egyesület közel 600 ezer forintos támogatást szerzett az Ökotárs Alapítvány és a MOL Nyrt. közös pályázatán. Az elnyert pénzt három, egymáshoz közeli tér fásítására fordította a civil szervezet. Mint azt szerdán Lengyák István, a Civil Kerekasztal Egyesület vezetőségi tagja elmondta: összesen 30 fát és 60 cserjét ültettek el, illetve padokat és csikktartókat, szemetesedényeket helyeztek ki a parkokba.


A megvalósításban a civilek mellett a VIA Kanizsa Zrt., és a közelben lévő két oktatási intézmény - a Rozgonyi-iskola és a Batthyány Lajos Gimnázium -, illetve a Református egyházközség tagjai is segítettek. Lengyák István jelezte: a fásítási akció befejeztével az egyesület most a vasútparkban lévő mozdonyok felújítására koncentrál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!