Hírek

2011.04.24. 16:55

Vindornyalaki vasárnap - Táplálék szellemnek és testnek

Húsvét napján nagy volt a nyüzsgés Vindornyalakon: egy régi paraszti ház udvarán iparművészeti alkotások, bemutatók, koncertek és házilag készített termékek várták az érdeklődőket.

Sámel József


A Vindornyalaki vasárnap elnevezésű programot Szent György napján nyitották meg. A rendezvénysorozat keretében a jövőben a hét utolsó napján minden alkalommal várják a nyugalomra és kultúrára vágyó látogatókat.

- Tizenkét esztendeje költöztem Vindornyalakra, már akkor úgy éreztem, ez a legmesebelibb falu az országban - fogalmazott az ötletgazda, Pálfalvi Dorottya írónő, aki évekkel gyermekek számára szervezett meseprogramot a településen. - Öt esztendeje úgy éreztem, valami hiányzik, akkor döntöttem úgy, hogy tovább kell fejleszteni, bővíteni a programot. A kulturális élmények mellé fel kell sorakoztatni a helyi és környékbeli termelők portékáit. A mottónk is az: Táplálék szellemnek és testnek.

Vasárnap - a Vindornyalak Art Értékőrző Kulturális és Természetvédelmi Egyesület jóvoltából - Szép Valéria festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás, a zenéjéről messze földön is jól ismert Rakovits István pedig gitárkoncertet adott.

- Néhány éve magam is Vindornyalakon élek, s imádom ezt a helyet. Nyugalmas, s bár mindig akad tennivaló a birtokon, lehet pihenni, maximálisan alkalmas a kikapcsolódásra - fogalmazott. - Hosszú előkészítő munka után indítottuk a mai programot, bízunk benne, hogy a közönség számára vonzó lesz.

 

A látogatók szemmel láthatóan élvezték a természetességet, mely mindenütt fellehető volt. A házilag készített szappantól, a kézi varrású ruhákig, a kovászos kenyéren át az öko termékekig számos érdekesség várta a felnőtteket és gyermekeket. Sőt, a vendégek régiségekre is rácsodálkoz(hat)tak.

- A rendezvény jellegéhez jól illenek a régiségek - fogalmazott Szántó Jenő és ikertestvére, István. - Örülünk ennek a programnak, illetve a bemutatkozási lehetőségnek. Itt leszünk minden vasárnap.

- Igyekszünk, hogy minden vasárnap újabb és újabb érdekesség várja a vendégeket - tette hozzá Pálfalvi Dorottya. - A kiállítások és koncertek mellett ökokertet is beindítunk, a falut pedig minél nagyobb mértékben szeretnénk bevonni a programba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!