Hírek

2011.04.11. 02:28

Még mindig szemetesek az erdők

Lassan évtizedes hagyomány lesz, hogy tavasszal vadászok szervezésében és részvételével erdei takarítást tartanak. A puskás embereket idén is gyerekek segítették - például a zalaegerszegi Alsóerdőn.

Varga Andor

A szervezők, a megyei vadászszövetség, illetve -kamara, valamint a helyben illetékes vadásztársaság nevében Varga Gellért nyugdíjas erdőmérnök mondott néhány szót az andráshidai és a belvárosi általános iskolákból verbuvált gyerekeknek, mielőtt megkapták volna a műanyag zsákokat és kesztyűket, s elkezdték volna a munkát. Kiderült: ugyanebben az időpontban a megye jó pár pontján zajlott szemétszedés.

- A helyzet a mainál volt rosszabb, de még mindig rengeteg vad szeméttelepbe botlunk - mondta kérdésemre Varga Gellért, akitől azt is tudakoltam: vajon a terepen sok időt töltő vadászok nem tudnak-e tetten érni szemetelőket. - Nagyon nehéz - válaszolta -, ha a szemétkupac mellett álló embert is találunk, az nyugodtan védekezhet azzal, hogy csak arra járt...

Az ok megszüntetése helyett így marad lehetőségnek a tüneti kezelés, mely azonban olyan szép időben, mint szombaton volt, akár kellemes időtöltésnek is beillik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!