Hírek

2011.04.15. 02:28

A GESZ olcsóbban oldja meg

A kesthelyi önkormányzat elkezdte a Városüzemeltető Kft. működésének szakértői vélemények alapján történő szerinti átszervezését, ezzel kapcsolatban tegnap soron kívüli ülést tartott a képviselő-testület.

Horányi Árpád

Az alapító okiratok módosítását elfogadva, a közterület-fenntartási, -gondozási, zöldfelület-kezelési és vízrendezési feladatok ellátása átkerül a Gazdasági Ellátó Szervezethez (GESZ), az e munkákban foglalkoztatott 25 dolgozóval és a munkavégzés eszközállományával együtt. Döntöttek arról, hogy a felsorolt feladatcsoportokba tartozó tevékenységek április 18-tól zajlanak a GESZ szervezeti keretei között. Ennek megfelelően történik az eddigi költségekkel való elszámolás és az előirányzat biztosítása az átvett feladatokhoz. A GESZ kalkulációja szerint éves szinten 75 millió forinttal fedezhetők a kiadások, ez az eddigi szervezeti keretekhez képest 31 milliós megtakarítást jelent. Érinti az átszervezés a közmunkaprogramot is, erről külön megállapodás jön létre az önkormányzat, a VÜZ Kft. és a GESZ között.

A hulladékszállításra létrehozandó gazdasági társaság megalakításának körülményeiről zárt ülésen tárgyaltak a képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!