Hírek

2011.01.21. 18:34

Vasárnap adják át Az év zalai embere díjat

Pénteken délután közjegyző jelenlétében hitelesítették Az év zalai embere 2010 díjra érkezett szavazatokat. Tizenegyedik alkalommal talál gazdára a zalai elismerés, melyet olvasóink szavazatai alapján nyer el az arra legérdemesebb.

Arany Horváth Zsuzsa


Az év zalai embere díjat a Zala Megyei Önkormányzat, a Zaláért Egyesület és a Zalai Hírlap alapította. A kuratórium  minden esztendőben tíz jelöltet ajánlott  a köz figyelmébe, majd szavazócédulán, telefonon, sms-ben, később pedig már internetes honlapunkon is lehetett szavazni.

A széles társadalmi támogatottságú díj idei jelöltjei között voltak:

Horváthné Bagó Mónika
Nagykanizsa és környéke Foglalkoztatási, Szociális és Közművelődési Nonprofit Kft. vezetője

Kostyál Gábor
szakács, a keszthelyi Hotel Helikon séfje

Lendvai Zoltán
rédicsi plébános

Nagy Zoltán
a zalaegerszegi 3B Hungária Kft ügyvezetője

Nemes Attila
zalaegerszegi teke egyéni világbajnok

Németh János
keramikusművész, Munkácsy díjas Érdemes művész

Polgár Odett
zalai származású könnyűzenei énekesnő

Szabadics Zoltán
a zalakarosi Szabadics Zrt. elnöke

Tantalics Béla
lenti helytörténész, nyugalmazott tanár

  (A jelöltek bemutatását ide kattintva olvashatja)


Közülük a Zalai Hírlap olvasói választották ki azt a jeles honfitársunkat, aki tavaly a legismertebbé tette Zala nevét. A telefonon, sms-ben, interneten és szavazócédulán zajlott voksolást tegnap déli 12 órakor zártuk le, majd délután három órakor a Zalai Hírlap szerkesztőségében dr. Dániel Csaba közjegyző jelenlétében számoltuk össze.

Idén összesen 7 ezer 618 szavazat érkezett  - ez a nagyságrend igazodik a sokéves tapasztalathoz -,  a közjegyző pedig rendben lévőnek találta a szavazás menetét és a számlálást is.  Hogy ki a nyertes? Az vasárnap este derül ki.

 

Az eddigi hagyományoktól eltérően nem a megyenapon, hanem ezúttal Zalaegerszeg város magyar kultúra napi estjén adják át a díjat elnyerőnek a Béres János szobrászművész alkotta plakettet, s a Zaláért Egyesület által felajánlott 100 ezer forintot. Az ünnepségre január 23-án, vasárnap este hat órai kezdettel  kerül sor a Hevesi Sándor Színházban. Ekkor talál gazdára a Kultúra Mecénása díj is, amelyet a megyeszékhely adományoz a kultúra támogatóinak.

 

Az előző évek jelöltjei és díjazottjai:


2009.
Kovács Gyula, porszombati erdész

2008.
Illés Fanni, úszó paralimpikon

2007. 
Nagy Ferenc, a ZTE elnöke

2006. 
Nádasi Tamás, az Aquaprofit Zrt ügyvezetője

2005. 
Jánoki Lajos, a Zalaegerszegi Különleges Mentők Egyesület elnöke 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!