Hírek

2011.01.27. 19:19

Farsang előszele: hétvégi programok Zalában

A hét végére ugyan tartósabb napos időszakokat is ígérnek a meteorológusok, de a zimankó miatt inkább a benti programoknak kedvez az időjárás. Szerencsére van miből válogatni.

Horányi Árpád


Tollfosztás 
A botfai Őszirózsa nyugdíjasklub hagyományos tollfosztóba várja az érdeklődőket január 29-én, szombaton 14 órától a település közösségi házába. A szervezők szívesen látják mindazokat, akik értik a tollfosztás mesterségét. Ugyanilyen kedvesen invitálják azonban azokat is, akiknek ebben még nem volt részük, hiszen épp itt az ideje, hogy megtanulják.


Magyaros motívumok
Szombaton a zalaszentgyörgyi kultúrházban különleges magyar bállal ünnepli fennállásának 14. évfordulóját a Gyertyafény Kamarakórus. A terem díszítésének magyar motívumai mellett a műsor is a magyar kultúráról szól, kapcsolódva a parlament által meghirdetett hungaricumok évéhez. Az énekkar Bárdos Lajos népdalfeldolgozásait szólaltatja meg, fellép az Innen-Onnan népi zenekar, s ugyancsak felcsendülnek Bartók népi ihletésű hegedű duói. A kórus modern táncosai a Ghymes együttes zenéjére mutatnak be koreográfiát, a fiatalokból álló Dupla Kuplung zenekar pedig magyar dalszerzők számait énekli. A bál magyar táncházzal veszi kezdetét.


Szalagavatók
A zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium január 28- án, pénteken 18 órakor tartja szalagavató ünnepségét az iskola aulájában. A Ganz-szakközépiskola ugyancsak pénteken tartja szalagavatóját, a számviteli főiskola nagytermében.
Lentiben, a városi művelődési központban tartja péntek délután fél háromtól szalagavató ünnepségét a Gönczi Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola.
Szombaton ugyanitt este fél hattól a Lámfalussy Sándor SZKI hasonló rendezvényére kerül sor. 


Farsangi játszóház
A zalaegerszegi Keresztury Dezső ÁMK landorhegyi központja január 29-én, szombaton 9-től 12 óráig farsangi játszóházba várja a gyermekeket. A Játékkuckó foglalkozásán farsangi álarcot, kalapot és fonatokat készíthetnek az érdeklődők.


Diplomaátadó ünnepség
Keszthelyen, a Pannon Egyetem Georgikon Kar szombaton tíz órától tartja diplomaátadó ünnepségét az intézmény D-épületében.


Borbarátnők Vince-napja
A keszthelyi Helikon-kastély konferenciatermében szombaton 14 órakor kezdődik a Balatoni Borbarát Hölgyek  Egyesülete által szervezett Vince-napi ünnepség.


Nyitott galériák
Gébárton, a Kézművesek Házában műhelybemutató, valamint játszóház várja vasárnap délután két órától hat óráig az érdeklődőket. 14 órakor kiállítás nyílik a népi játszóházvezetői képzésen végzett hallgatók munkáiból.


Zala irodalmáról
A Keresztury ÁMK landorhegyi központjában működő orosz nyelvi klub a megyeszékhely történetét, kulturális értékeit bemutató előadás-sorozattal bővítette kínálatát. Ennek keretében pénteken 17 órától Zala megye irodalmáról hangzik el előadás, Virág Benedektől napjainkig, különös tekintettel a 15 éves fennállását ünneplő Pannon Tükör folyóiratra.


Hangverseny
Zalaegerszegen, az Arany Bárány Télikertjében péntek este órakor a Filharmónia hangverseny-sorozatban a Savaria Szimfonikus Zenekar előadásában Bach-művek csendülnek fel. Vezényel és fuvolán közreműködik Drahos Béla.


Rockkoncert
Zalaegerszegen, a Semiramis Clubban pénteken 21 órától az Unplugged Eclectic játszik.


Táncház
Hodoson, a kultúrotthonban szombaton este öt órától a Jurta zenekar közreműködésével táncházat rendeznek. A rendezvényre először a gyerekeket, majd 19 órától a felnőtteket várják. A táncokat Gerlecz László tanítja be.


Borverseny
Felsőrajkon szombaton 14 órakor rendezik az önkormányzat hagyományos borversenyét a Rajki Zsigmond Művelődési Házban.


Madárkiállítás
A nagykanizsai Kodály Zoltán Művelődési Házban pénteken 12 órakor díszmadár-, galamb- és baromfi-kiállítás nyílik, mely egész hét végén megtekinthető.


Óvodások műsora
A nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központban pénteken 10 órakor rendezik a helyi óvodások „Ficánkoló” című játékos, zenés műsorát.


Tárlatnyitó
A balatonmagyaródi művelődési házban pénteken 16 órakor nyílik Bécsy László zoológus természetfotó-kiállítása.


Szülők-nevelők
A nagykanizsai Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola szombaton 19 órakor a Medgyaszay Házban rendezi a szülők és nevelők bálját.


Farsangi est
A nagykanizsai Hevesi Sándor Művelődési Központban szombaton 19 órakor farsangi estet rendeznek a Jézus Szíve Egyházközség javára.


Énekes, mesés előadás
A nagykanizsai Magyar Plakát Házban szombaton 16 órakor Budai Ilona tart énekkel, mesével, vetítéssel egybekötött előadást „Kik is azok a moldvaiak?” címmel.


Fórum a méhészeknek
A nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban szombaton reggel 8 órától továbbképzést tart az Országos Magyar Méhészeti Egyesület Nagykanizsai Szervezete.     

Ezek is érdekelhetik