Hírek

2011.01.08. 10:31

Átépülő csomópont a megyeszékhelyen

Hamarosan elkezdődik a Hock János út és a Bíbor utca kereszteződésének átépítése. A beruházást európai uniós forrás segíti, a támogatási szerződést pénteken írták alá.

Szabó Judit

A csomópont átalakítását azért határozta el az önkormányzat, hogy megkönnyítse a térségben működő nagyvállalatok, például a Forest Hungary Kft. és a Schneider Electric megközelítését, de a Venatus szabadidőközponthoz is egyszerűbb lesz bekanyarodni a beruházó reményei szerint. Az említett nagyvállalatok jelentős kamionforgalmat vonzanak. A teherautók egy része a Hock János utcáról a Bíbor utcára kanyarodik, a Forest Kft.-hez igyekszik, vagy onnét távozik. A csomópontban emiatt gyakran torlódás alakul ki, balesetveszélyes helyzetek is előfordulnak.

Az önkormányzat pályázatot nyújtott be a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz a kereszteződés korszerűsítésére, amely 192 millió forintból valósul meg, a regionális operatív program 129 milliós hozzájárulásával. A támogatási szerződést tegnap írta alá a városházán Gyutai Csaba polgármester és Breznovics István, a regionális fejlesztési ügynökség ügyvezető igazgatója.


Gyutai Csaba kiemelte, hogy a beruházás elsősorban a gazdaság szereplőinek kedvez, de mivel az önkormányzat legfontosabb célja a gazdaság élénkítése, a város számára is kiemelt jelentőséggel bír. A csomópont átépítését követően lehetővé válik, hogy a térségben újabb vállalkozások létesítsenek telephelyet.

Breznovics István arról beszélt, hogy Zalaegerszeg milyen sikeresen szerepelt a régiós pályázatokon. A belterületi utak fejlesztésére például összesen tízen kaptak pénzt, köztük a zalai megyeszékhely. Elmondta: bízik benne, hogy hamarosan elindulhat, s év végére befejeződhet a Bíbor utcai fejlesztés.

Zalaegerszegen több csomópont átépítése zajlott a közelmúltban, illetve kezdődik ebben az esztendőben. Lámpás kereszteződéssé alakították a Rákóczi és a Vágóhíd utca találkozását, s elindulhat hamarosan a Mártírok útja és Göcseji út kereszteződésének korszerűsítése.


Információk:
● A Hock János utca és a Bíbor utca csomópontjának átépítése év végére valósulhat meg
● Májusban vagy júniusban elkezdődik a Göcseji és Mártírok útja kereszteződésének régóta tervezett átalakítása is, tájékoztatott pénteken  Kámán István útépítési és közlekedési csoportvezető
● A beruházás keretében megteremtik a buszok balra kanyarodásának lehetőségét a Mártírok útjáról a Göcseji útra
● Ezzel párhuzamosan felülvizsgálják az egész város helyi tömegközlekedését
● Gyutai Csaba polgármester elmondta: az a cél, hogy teljesen forgalommentessé tegyék a Kossuth utcát, autóbuszok se járhassanak ott

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!