Hírek

2011.02.11. 16:03

2011-ben 3,7 milliárdból gazdálkodhat Hévíz

A fürdőváros önkormányzata idén 3,7 milliárd forintból gazdálkodhat, a költségvetést pénteki ülésén alkotta meg a képviselő-testület, kiemelt figyelemmel a fejlesztésekre is. Elhangzott: egyebek közt az előző évi pénzmaradvány különbözete és a pályázati támogatások miatt ez ugyan kevesebb a tavalyinál, de jó színvonalú működést, s amellett jelentős fejlesztést tesz lehetővé.

Horányi Árpád

Kedvező, hogy az idegenforgalmi adó állami kiegészítése idén emelkedik, ami Hévíz  esetében azt   jelenti, hogy   a költségvetési bevétek egynegyede származik az üdülőhelyi díjból. A finanszírozásban érvényesül a költséghatékonyság és a dolgozói létszám optimalizálása - hangzott el. 

A városüzemeltetési feladatokra,  kulturális  rendezvények megtartására átadott   pénzek tekintetében szigorították az elszámolás rendjét.   A turisztikából származó bevételek nagyságrendjére tekintettel kiemelten kezeli a költségvetés a városi  marketing és reklám tevékenység erősítését.

Fejlesztésre 861 millió forint szerepel a költségvetésben. Ez fedezetet nyújt az áthúzódó beruházásokra, forrást  biztosít  átfogó  tervek kidolgozására, amelyek idén elindulhatnak, s a következő években valósulhatnak meg. Ezekben több infrastrukturális fejlesztés szerepel. A céltartalékban pályázati   forrás kiegészítéséhez 528 millió forint áll rendelkezésre.

Döntött a képviselő-testület a Festetics György  Művelődési Központ igazgatójának kinevezéséről is. A dr. Szarka Lajos lemondása miatt megürült tisztséget  hat pályázó közül  Halász Gábor  közgazdász, kommunikációs szakember, Kiskutas polgármestere  nyerte  el április 1-től.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!