Hírek

2010.12.17. 18:24

Vizsgálóbizottságot akartak, de nem lesz

Az MSZP javaslatot tett a zalaegerszegi közgyűlésen arra, hogy akárcsak tavaly határozatban jelezzék a kormánynak: nem vezet jóra az önkormányzatok finanszírozásának csökkentése.

Szabó Judit

Erről Kiss Ferenc frakcióvezető beszélt a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón. Közölte:  a Fidesz nem váltotta be  az ígéretét, hogy visszaadja az önkormányzatoknak, amit a szocialista kormány 2010-ben elvett, sőt várhatóan kevesebb pénzt ad jövőre, mint amennyit idén biztosított az állam.

Major Gábor képviselő hozzátette: ugyanazt a javaslatot fogalmazta meg, mint dr. Tóth László Fidesz-frakcióvezető tavaly, de ezúttal a közgyűlés elvetette, hogy figyelmeztesse a kormányt az önkormányzatok  csökkenő finanszírozásának veszélyeire.

A közgyűlésen napirendre került, hogy a város működjön együtt György Zoltán cégeivel további gébárti turisztikai fejlesztésekben. Az MSZP úgy vélte, először vizsgálóbizottságot kellene létrehozni a szabadidőközponttal kapcsolatos  anomáliák tisztázására. 

Javasolták: addig ne kezdjenek bele új projektbe  az említett  vállalkozásokkal, míg nem rendezték a korábbi vitás kérdéseket. A közgyűlési többség elutasította a vizsgálóbizottság felállításáról szóló indítványt, ezért az MSZP fontolóra vette: az ügyészséghez fordul, hogy vizsgálja ki, gondos gazdaként járt-e el a város a gébárti ügyekben, jelezték a frakció tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!