Hírek

2010.12.14. 19:33

Karácsony előtt: inkább csak nézelődtek a nagyvásárban

Főleg a ruhaneműk, a cipők és a játékok fogytak, de a törülköző, ágynemű és húsárusok sem panaszkodhattak a keddi, karácsony előtti utolsó nagyvásárban. A hideg idő ellenére sokan látogattak ki kedden délelőtt a sportcsarnok előtti térre, aki autóval jött, ezúttal rosszul járt, nagyon nehezen tudott csak szabad parkolót kifogni.

Horváth Viktória

Az érdeklődők számára tehát nem lehetett panasz a keddi vásárban.  Végül is csapadék nem esett és még a nap is kisütött, ráadásul alig 10 nap van már csak karácsonyig, mégis kevesen vásároltak.

– Ágyneműt vettünk, nagyrészt ezért jöttünk, de persze azért körülnézünk – árulta el Bránek Erzsébet, aki éppen a fehérneműk közt válogatott, amikor megszólítottuk. Mivel maga is kereskedő, így két szemszögből nézi a vásár forgatagát. – Úgy tűnik, hogy sokan vannak, mind az eladók, mind a vásárlók, de nem sok helyen láttam, hogy pénz gazdát cserélt volna.
Mint elmondta, már karácsonyra vásárol többedmagával, unokáknak, dédunokáknak is kerül a fa alá valami apróság.
– Mindent kaptunk, amit szerettünk volna venni, nem panaszkodhatunk, s általában is úgy tapasztalom, ahogy szétnézek, hogy nagy a kínálat: sokféle termék van, sok árustól.


– Inkább csak nézegetnek a vásárlók, pedig sokan kijöttek ma, hála a viszonylag jó időnek – mondta a ruhaneműket árusító Simon Nimród. – Persze vannak célirányos vevők is, ők nem nézegetnek, hanem idejönnek, mondják, mit kérnek, megnézik és már veszik is. Persze a kereskedők ez utóbbit szeretik inkább.

Bár amerre csak a szem ellátott, vásárlók töltötték be a teret, egyes „utcácskákban” még elférni is alig lehetett tőlük, Simon Nimród mégis azt mondta, lehetnének többen is.

S hogy milyen célra vásárolnak a legtöbben?

– Hát karácsonyra, mi másra? – hangzott a logikusnak tűnő válasz, és már szolgálta is ki a következő vevőjét.


Reggel még viszonylag kevesen merészkedtek ki a csípős hidegben, de ahogy közeledtünk a nap feléhez, úgy lettek egyre többen a vásárlók is: 11 órakor még javában folyt az adok-veszek.

– Fehérneműt mindig itt veszek – árulta el Szabó Bianka, aki két-három havonta jön ki csak a nagyvásárba, akkor is kifejezetten az olcsó melltartók és bugyik miatt. – Jó minőségűek és nagyon olcsók. Kár, hogy próbálni nem lehet, de szerencsére tudom a méretemet. Nemcsak magamnak, de a barátnőimnek is szoktam venni, mivel ők nem tudnak ilyenkor eljönni a munkahelyükről.

A fiatal lány már bevásárolt mindenkinek karácsonyra, s nem is szeretne sok pénzt költeni a vásárban, ezért nem is tervezte, mikor elindult otthonról, hogy körbenéz alaposabban is.

– A cipőket keresik, a téli hótaposót, a bakancsot, illetve a meleg mamuszt is. Előbbit általában saját részre, a nagy havazások miatt sokaknak most lett igényük a jó vízálló lábbelire, utóbbit pedig főleg karácsonyra, ajándékba viszik – árulta el Molnár Andrea, aki portékáját kínálta a vásárban. – A ruhaneműk ilyenkor mindig jól fogynak, sokan vesznek karácsonyra, ahogy játékokat is a legkisebbeknek. A fehérnemű, az ágynemű és a törülköző pedig minden évszakban sláger, azokra mindig szükség van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!