Hírek

2010.12.28. 17:17

150 macskát és 120 kutyát ivartalanítottak

Lezárult a nagykanizsai Élettér Állat- és Természetvédő Egyesület által lebonyolított ingyenes ivartalanítási program. A számítások szerint több ezer potenciális „utcalakó” cica és kutya megszületését sikerült megakadályozni.

Horváth-Balogh Attila

Varga Károlyné, az egyesület elnöke elmondta, a programot pályázati pénzből finanszírozták, rajtuk kívül országszerte még 4 menhely nyert támogatást hasonló akcióra. A kicsivel több mint 2 millió forintból összesen 150 macskát és 120 kutyát ivartalanítottak, aminek következtében a szokásos évi szaporulattal számolva 2 és fél ezernél is több, a családoknál jó eséllyel feleslegessé váló cica és kutya nem született meg.

Hozzátette: talán az akciónak is köszönhetően idén már sokkal kevesebb kölyökállat került be hozzájuk, mint a korábbi években. Az amúgy nem olcsó beavatkozásokat 7 nagykanizsai állatorvos bevonásával végezték el. Az egyesület elnöke elmondta, terveik szerint évente lesz ingyenes ivartalanítás – szintén pályázati forrásból, de ha mégsem, akkor az adó 1 százaléka kapcsán érkező felajánlásokból. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!