Hírek

2010.11.10. 17:59

Nem szűnik meg az ellátás a hematológián

Cáfolja a Zala Megyei Kórház, hogy megszűnne a hematológiai szakrendelés, sőt, változatlanul céljuk, hogy megoldják a szakemberhiánnyal kapcsolatos problémákat.

Szabó Judit

Lapunkat egy leukémiában szenvedő beteg kereste meg a közelmúltban  azzal, hogy az ellátottak körében elterjedt: a fekvőbeteg- után a járóbeteg-ellátás is megszűnik  a Zala Megyei Kórházban, a hematológiai szakterületen. Mint elmondta,  nagyon sajnálnák, ha így lenne, mert akkor más megyébe kellene utazniuk igénybe venni az ellátást. Ő személy szerint ezt meg tudná oldani,  de biztos benne, hogy másutt  nem úgy bánnának vele, mint itt, ahol a betegek és az  orvosok már ismerik  egymást, kialakult a bizalmi kapcsolat. Hozzátette: betegsége alatt már előfordult, hogy más intézménybe kellett járnia kezelésre, s nem voltak olyan jó tapasztalatai, mint a Zala Megyei Kórházban.

Dr. Csidei Irén, a kórház főigazgatója érdeklődésünkre határozottan cáfolta, hogy megszűnne a hematológiai járóbeteg-ellátás. Hozzátette ugyanakkor, hogy az egész országban szakemberhiány tapasztalható ezen a területen, Zala megyében is.

- Évtizedekig két szakorvos dolgozott az osztályon, de az egyik külföldön vállalt munkát, a másik pedig gyesen van. A szakemberhiány miatt a hematológiai fekvőbeteg-ellátást nem tudtuk helyben működtetni, erre a feladatra a szombathelyi Markusovszky kórházzal kötött szerződést  a Zala Megyei Önkormányzat egy évvel ezelőtt. A  járóbeteg-ellátást meg tudjuk oldani Zalaegerszegen, más városból átjáró orvosokkal, de jelenleg heti két napra korlátozódik a rendelési idő. Ez nem elegendő a betegeknek, ugyanakkor ezt a két napot továbbra is tudjuk garantálni, fel sem merült, hogy a szakrendelést megszüntetnénk. Sőt, folyamatosan tárgyalunk annak érdekében, hogy fel tudjunk venni szakorvost. Nagyon szeretnénk, ha a hematológián a hét minden napján fogadhatnánk járóbetegeket  - nyilatkozta dr. Csidei Irén.


Kapcsolódó cikkeink, kattinson az alábbi címekre:

Szombathelyre "költözik" a Zala Megyei Kórház hematológia osztálya

Orvosokat keresnek a Zala Megyei Kórházba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!