Hírek

2010.11.19. 09:59

Kegyetlen gazda: a kikötött kutya nyaka benőtte a láncot

Gazdáik által kikötve elhagyott kutyákat mentettek meg a napokban Zalaszabarban. Az egyik kutyust gazdája úgy kötötte ki, hogy az állat nyaka benőtte a láncot.

Arany Gábor

Az esetre Rapolthy Andrea hívta fel szerkesztőségünk figyelmét. Mint beszámolójából kiderült a Kinizsi utcából úgy költözött el egy család Zalabérre, hogy fiatal német juhász keverék kutyájuk sorsáról nem gondoskodtak. A szerencsétlen állatot pár héten át a szomszédok etették, majd az egyik közeli lakónak, Günter Zahringernek köszönhetően sikerült Zalaegerszegre juttatni új gazdához.

A német férfi ekkor figyelt fel a másik fiatal kutyusra, amelyiket gazdája úgy kötött ki, hogy az állat nyaka benőtte a láncot, csak orvos tudta eltávolítani. A Flori névre keresztelt középtermetű, pár hónapos keverék eb sorsa is jóra fordult. Jelenleg Günter Zahringernél él, ám már jelentkeztek érte állatbarátok.


Kelemen Marcell jegyző érdeklődésünkre közölte – ha nem is gyakoriak a faluban az ilyen esetek – nemrég két helybeli férfit bíróság ítélt felfüggesztett börtönre, mert brutálisan bántalmaztak egy kutyát, s az ebet el kellett altatni.

Az utcára kerültek: támad az egyik, retteg a másik

Fogadj örökbe - Ide kattintva megtekintheti a Zalaegerszegi Bogáncs Állatotthon lakóitról készült képgalériánkat!

Ezek is érdekelhetik