Hírek

2010.11.09. 03:26

Jubileumi kiadvány

Jubileumi kiadványt jelentetett meg a Nők a Balatonért Egyesület az alapításának 15. évfordulójára. A kötetet kedd délelőtt 11 órakor mutatják be a keszthelyi Fejér György Városi könyvtárban.

Horányi Árpád

A kiadvány egy-egy fejezetet szentel a civil szervezet immár 21 csoportja bemutatásának. Két pólus: Keszthely és Budapest között zajló tevékenységet idéz az olvasmány. A fővárosi csoport nyaralótulajdonosokat tömörítve végzi munkáját, a nyugati ponton működő pedig a zalai partot képviselve dolgozik, így öleli át csoportjaival a Balaton egészét a nőközösség. Munkájuk számos fémjelére mutat rá a könyv, a kultúra, a természetvédelem, a turisztika területén egyaránt. A kötet szerzője N. Horváth Erzsébet újságíró, pedagógus, aki az egyesülettől kapott gazdag dokumentációs gyűjtemény alapján készítette el a jubileumi kiadványt. A fotók mintegy félezer darabból lettek válogatva, a felvételek átfogóan illusztrálják a leírásokat, jelenítik meg az egyesületi munka 15 esztendejének eseményeit. Az olvasmányhoz dr. Praznovszky Mihály irodalomtörténész írt előszót.


A keszthelyi székhelyű csoport az egyedüli, mely több településen működik, s így a teljes zalai Balaton-partot lefedik. A kötetet a szerző és Gál Lajos, Gyenesdiás polgármestere, a Balatoni Civil Szervezetek Szövetségének elnöke mutatja be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!