Hírek

2010.11.26. 07:48

Elkezdődött a fák ápolása Keszthelyen

A zöldterületek, fasorok ápolásai munkái közt a fák alakító és ifjító metszését is megkezdte a Városüzemeltető Kft. kertészeti részlege Keszthelyen.

Horányi Árpád

Az avar eltakarítás, a zöldfelületeken az évelő és egynyári virágú vegyes ágyások téliesítése mellett miden évben a fasorok ütemterv szerinti ápolása jelenti a legnagyobb munkát, az időbeni elvégzéshez igyekeznek az arra alkalmas őszi napokat jól kihasználni.


Bán Györgyné főkertész elmondta, hogy az őszi virágosítást, a rózsák lemosó permetezését a jó időnek köszönhetően sikerült hamar befejezni, a rózsatövek takarása, a tápanyag-utánpótlás ad még munkát, s ezek mellett fogtak hozzá a metszésekhez. A Sopron utcában kezdték el az idős faegyedek ifjítását, a héten a Tapolcai úton is befejezik a japán akácokból álló fasoron az ifjító metszést, valamint a 35 nyár és kőris koronáinak alakító ápolását figyelemmel arra is, hogy az ágak és a felsővezetékek között megfelelő biztonsági távolság legyen. Hasonló munkálatokra még a Római utcában kerül sor idén, s ugyancsak még ebben az évben tervezik az Apát utcában szükséges fapótlások elvégzését, juhar, platán és kőris csemetékkel.

Az utakat szegélyező faállomány idei átvizsgálása során mintegy 80 egyed lett kivágásra jelölve betegség, pusztulás, veszélyes megdőlés miatt. E tennivalókat a jövő év elejére ütemezték.

Ezek is érdekelhetik