Hírek

2010.10.15. 13:42

Változik a vasúti menetrend

Pályafelújítás miatt ideiglenesen megváltozik a menetrend a jövő héten az ország több vasútvonalán - közölte a Mávinform pénteken az MTI-vel.

MTI

A közlemény szerint vasárnap újabb szakaszához érkezik a Budapest-Székesfehérvár vonal átépítése, így a vonatok Martonvásár és Kápolnásnyék között december 11-ig csak egy vágányon járnak. A Budapest-Tapolca vonalon pedig a szerelvények a főváros és Székesfehérvár között kerülőúton, Pusztaszabolcson át közlekednek.

A Kolontár mellett történt vörösiszapömlés miatt továbbra is vonatpótló autóbuszok járnak Ajka és Somlóvásárhely között a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vasútvonalon. Az autóbuszok Kolontár és Ajka-gyártelep megállóhelyet nem érintik, a Devecserre utazókat pedig külön táblával jelölt buszok szállítják Ajka állomásról és Somlóvásárhely megállóhelyről.

Néhány vonat módosított menetrend szerint közlekedik a Budapest-Pécs vonalon október 18. és 21. között éjszakánként, továbbá Dombóvár és a budapesti Déli pályaudvar, illetve Pusztaszabolcs és Dombóvár között. Pusztaszabolcs és Sárbogárd között vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat.

A Miskolc-Hidasnémeti vonalon október 21-től 30-ig éjszakánként változó helyeken lehet vonatpótló autóbuszokra számítani. Éjszakánként szintén buszok járnak Püspökladány és Sáp között a Püspökladány-Biharkeresztes vonalon október 25. és 28. között.
Módosított menetrend szerint közlekedik néhány vonat a Debrecen-Nyírbátor-Mátészalka vonalon is október 19-én és november első felében, helyettük Nyíradony és Nyírgelse között vonatpótló buszok járnak.

A vasúttársaság közlése szerint az utasok részletes tájékoztatást kaphatnak a menetrendváltozásokról a Mávdirekt telefonszámán (06-40-49-49-49), valamint a MÁV honlapján és az állomásokon is megtalálható hirdetményekből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!