Hírek

2010.10.30. 08:10

Nincs gáz?! A Fidesz és az SZDSZ iroda gázóráját is leszerelte az E.ON Nagykanizsán

Számlatartozás miatt a Fidesz helyi és az SZDSZ megyei irodájának gázóráját is leszerelték az E.ON szakemberei Nagykanizsán. Az adósságot a Fidesz már rendezte, az SZDSZ hasonló lépésére még vár a szolgáltató cég.

Szalabán Attila

Csak az üres gázcső-csonkok maradtak a Fidesz nagykanizsai, Rozgonyi utcai irodája mellett – a törvény értelmében, mivel nem lakossági ügyfelekről van szó, miután harminc napot meghaladta a párt gázdíj-tartozása, az E.ON szakemberei leszerelték a gázórát. Hasonló okok miatt ugyanerre a sorsra jutott az SZDSZ Zrínyi utcai irodájának gázórája.

 - Kizárólag a személyes felelősségem, ami történt – reagált érdeklődésünkre Fertig István, a Fidesz nagykanizsai irodavezetője. – Az irodánkat ugyanis átalakítottuk, és eközben elkevertem a gázszámlát, így az nem lett befizetve. Jogos volt tehát a szolgáltató lépése, és természetesen azóta már rendeztük a problémát, kifizettük a tartozást, s hamarosan vissza is kötnek bennünket.
 
- A teljes pártirodát az SZDSZ központ bérelte idén májusig, és ott intézték a fenntartási költségekkel kapcsolatos ügyeket is, azokhoz nekünk helyben nem sok közünk volt – jelezte Röst János, az SZDSZ tagja, korábbi városi alelnöke. – Május végén visszaadtuk a létesítmény nagyobb részét a nagykanizsai Vagyongazdálkodási Zrt-nek, mi egy kisebb irodába „húzódtunk” vissza, melynek minden ügye abszolút rendezett. Október végén egyébként annak a kulcsát is leadjuk az önkormányzatnál.
 
Megkeresésünkre Varga Ivett, az E.ON kommunikációs munkatársa elárulta: az SZDSZ mai napig tartozik a szolgáltató cégnek 120 ezer forinttal a Zrínyi utcai iroda kapcsán, várják tehát, hogy valaki rendezze a befizetetlen gázdíj ügyét. Azt is megerősítette, hogy a Fidesz kifizette az elmaradását, és hamarosan a Rozgonyi utcai irodához visszakerül a gázóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!