Hírek

2010.10.16. 08:56

600 milliós beruházás Beleznán

Közel 600 millió forintból valósulhat meg rövidesen Belezna szennyvízhálózatának kiépítése. Pénteken a projekt bemutatására került sor a kistelepülésen.

Sámel József

Mint elhangzott: a közelmúltban a Nyugat-dunántúli Operatív Program elnyert uniós és állami támogatás mintegy 540 millió forintot jelent, melyhez közel 48 millió forintos önerő társul. Ez utóbbi összeg egy részét az önkormányzat hitelből finanszírozza, másik felét a lakossági befizetésekből fedezik.

Mint azt Jancsecz Lajos polgármester elmondta: a munkaterület átadására még ebben a hónapban sor kerül, így várhatóan jövő év májusára elkészülhet a beruházás, amit egyéves próbaüzem követ.

- A tervezéskor fontos szempont volt a szennyvíztisztító telep későbbi bővítésének lehetősége, hiszen így lehetőség nyílik majd, hogy a környező és eddig csatornával még nem rendelkező települések ezen a telepen tisztíthassák szennyvizüket - mondta a polgármester, aki hozzátette: a beépítendő technológia Európa szerte több mint 10 éve kifogástalan határértékeket produkál, ráadásul roppant költséghatékony is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!