Hírek

2010.09.09. 13:58

Visszaéltek az ajánlószelvényekkel Petőhenyén (frissítve)

Ajánlószelvényekkel való visszaélés alapos gyanúja miatt eljárást kezdeményezett Pethőhenye község helyi választási bizottsága.

MTI

A helyi választási bizottság csütörtökön közleményben arról tájékoztatottt, hogy a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az ügyben érintett jelöltek ajánlószelvényeit szeptember 7-én lefoglalta.
   
Szita Gabriella, a helyi választási iroda vezetője elmondta: a Petőhenyén leadott ajánlószelvények között olyanokat is találtak a választópolgárok aláírásával, amelyeket állításuk szerint nem írtak alá, és nem adtak át egyetlen szervezetnek, pártnak sem. Hozzátette: az érintett lakcímen huszonkét állandó bejelentett lakos van, köztük tizenketten rendelkeznek választójoggal.
   
Petőhenyén 377 szavazópolgár adhatja le a voksát október 3-án. A választási iroda honlapján az olvasható, hogy a zalai településen a polgármesteri posztért Deák István György és Őry Gábor József független jelöltek indulnak, és tizenegy - ugyancsak független - képviselőjelöltre szavazhatnak a választópolgárok.



Csütörtök délután a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményt adott ki:
Szeptember 3-án tett feljelentést a Zalaegerszegi Rendőrkapitányságon Petőhenye község körjegyzője, mert aznap a helyi választási bizottság ülésén bejelentést tett a település polgármestere, hogy a 2010. évi önkormányzati választásokra szóló két ajánlószelvényt nem a tulajdonosa töltötte ki és adta le.
Az érintett jelöltek ajánlószelvényeit a rendőrség 2010. szeptember 7-én lefoglalta. Az ügyben a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a választás, a népszavazás és a népi kezdeményezés rendje elleni bűncselekmény gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indult nyomozás.



További, választással kapcsolatos cikkek ITT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!