Hírek

2010.09.28. 08:08

Rejtély: hogyan került át 17 millió forint a folyószámlára?

Rejtély, hogyan került át a pacsai önkormányzat értékpapírban tartott pénze a város folyószámlájára, még azelőtt, hogy testületi döntés született volna a papír eladásáról.

Szabó Judit

Az ügyről az önkormányzat legutóbbi ülésén esett szó. A pénz felszabadítását Henczi Zoltán polgármester javasolta, hogy ki tudják fizetni az iskola felújításához készült tervdokumentációt, s megelőlegezni a beruházással kapcsolatos egyéb költségeket. Hozzátette: később a pénzt visszapótolják a pályázati forrásból. Mire azonban a testület elé került a javaslat, a közel 17 millió forint már ott volt a folyószámlán, pedig még nem született döntés a felszabadításáról.

Henczi Zoltán Gróf Zsolt gazdasági bizottsági elnök kérdésére közölte: nem tudja, hogy történhetett ez. Annyit kért előzőleg az egyik hivatali munkatársától, kérdezze meg, mire van szükség az értékpapír eladásához, s aláírt egy papírt, hogy ha majd a testület rábólint a javaslatra, a távollétében is megtörténhessen az intézkedés, de ez az irat át sem került a bankba. A tranzakcióhoz két aláírás kellett volna, ezért is különös az eset.

A testület végül megszavazta az eladást, és vizsgálatot indít az ügyben.



Korábbi Pacsáról szóló cikkeinket megtalálja a kapcsolt anyagok között!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!