Hírek

2010.09.28. 19:15

Ötvenöt milliárdos fejlesztés: villamosították a vasutat Boba és Bajánsenye között

Három projekt befejezését ünnepelték kedden Ukkon: a pálya átépítését, a vonal villamosítását, és a korszerű biztosító berendezések telepítését. A vonal villamosítása és pálya korszerűsítése mintegy 55 milliárd forintba került.

Angyal László


A 84-es úton, Sárvár felől Ukk felé haladva a nemeskeresztúri átjáróban, a lezárt sorompónál álltunk, amikor egy villamos vontatású gyorsvonat robogott el előttünk. Ez is jelezte:  új korszak köszöntött be a régiós vasúti közlekedésben, villamos vontatású szerelvények járnak, megépült a deltavágány Bobánál, és a korszerű biztosítóberendezéseknek és az átépített nyomvonalnak köszönhetően akár százhússzal roboghatnak a vonatok a Boba és Bajánsenye között.

Az ötös számú európai közlekedési folyosó részét képező 83 kilométeres szakaszon korábban ötven-hatvannal döcöghettek a vonatok. A villamosítás és a pálya korszerűsítése mintegy 55 milliárd forintba került, az avatási ünnepséget Ukkon, a vasútállomásán tartották.



A cikk folytatása itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!