Hírek

2010.09.23. 04:54

Már nyomtatják a szavazólapokat

Már nyomtatják a szavazólapokat az október 3-ai önkormányzati választásra; az Országos Választási Iroda csütörtök délelőttre sajtóbejárást szervezett a X. kerületi Állami Nyomdába, hogy bemutassa, milyen biztonsági intézkedések mellett folyik a választási dokumentumok előállítása.

MTI

Minden választás előtt a szavazólapok nyomtatása a leglátványosabb "médiabarát" esemény. Az újságírók és a televíziós stábok biztonsági őrök kíséretében, a nyomtatógépek zajában követhetik figyelemmel a szavazólapok, és más kellékek, urnák, borítékok legyártását.
   
Az OVI munkatársai itt számolnak be arról is, milyen biztonsági jelekkel látják el a szavazólapokat, illetve arról is, miként juttatják el a közel 3.200 településre a választási dokumentumcsomagokat.

Ez utóbbi komoly szervezőmunkát igényel, mert országszerte összesen több mint tízezerféle szavazólapot nyomtatnak, köztük polgármesterjelölti, képviselőjelölti, vagy kisebbségi jelöltit. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy kilenc megye maga szervezi a szavazólapok nyomtatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!