Hírek

2010.06.17. 02:23

Kilenc új buszmegálló

Kilenc autóbuszöböl készült vagy épült át a megyeszékhelyen a Nyugat-dunántúli Operatív Program támogatásával. Az uniós projekt zárórendezvényét tegnap tartották.

Szabó Judit

A térköves buszmegállókat a Becsali úton, a Botfa utcában, az Alsóerdei úton, a Bak felé vezető úton, valamint a földhivatal épülete előtt hozták létre újonnan vagy a meglévő buszöböl átépítésével. Az önkormányzat 90 százalékos támogatást nyert a fejlesztésre a Nyugat-dunántúli Operatív Programból. A projekt zárórendezvényén dr. Gyimesi Endre polgármester elmondta: spóroltak az államnak, az eredetileg tervezettnél ugyanis kevesebbe, 83,8 millió helyett 68,6 millió forintba került a beruházás.


A Sprint Kft., a Szakály Kft. és az Utplan 95 Kft. kivitelezésében a szabványoknak megfelelő buszvárók létesültek 15 méteres lelépőszigetekkel. Horváth Jácint, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója elmondta: a beruházás a közösségi közlekedés előtérbe helyezését szolgálja. Erre a célra 4-5 milliárd forintot költenek a régióban hét év alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!