Hírek

2010.05.27. 09:26

Javítások az M7-es autópálya zalai szakaszán

Múlt szombaton foglalkoztunk az M7-es autópálya zalai szakaszán zajló javításokkal, s jeleztük: kérdéseket tettünk fel a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek is. Megkaptuk a válaszokat.

Szalabán Attila

Fazakas Orsolya kommunikációs vezető azt írta: az M7-es zalai szakaszán jellemzően a töltéstest utókonszolidációjából adódnak garanciális javítási feladatok - például a kimosódott rézsű, az elmozdult vízelvezető elemek, az árkok helyreállítása. A NIF Zrt. és az Állami Autópálya Kezelő Zrt. (ÁAK) tapasztalatai szerint a garanciális bejelentések száma ezen a szakaszon megfelel az országos átlagnak. - Az Ordacsehi és Balatonkeresztúr közötti szakaszon tőzeges altalajon vezet át az M7-es, problémamentesen - magyarázta a kommunikációs vezető. - A Balatonkeresztúr- Nagykanizsa szakaszon, a 188-189. kilométerszelvények térségében a tőzeg vártnál nagyobb konszolidációs mozgása miatt beavatkozásra volt szükség, melyet a vállalkozó garanciális kötelezettségének megfelelően, az ÁAK és a NIF Zrt.-vel egyeztetve hajtott végre. A töltés mozgása folyamatos megfigyelés alatt áll. Az M1-es autópályán történt burkolatbeszakadással kapcsolatban Fazakas Orsolya azt írta: feltehetően a 100 évenkéntinél is ritkábban előforduló mennyiségű csapadék okozta az úttest alámosását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!