Hírek

2010.02.20. 14:22

Lehet Más a Politika: cél a Parlament

Bár kevés az aktivistájuk, valamennyi zalai választókerületben biztató eredménnyel gyűjtik a kopogtatócédulákat az LMP jelöltjei. Úgy tapasztalják, az emberek a kezdeti bizalmatlanság után pozitívan fogadják a párt törekvéseit.

Horváth A. Attila

Erről Paksy Zoltán, a Lehet Más a Politika megyei szóvivője számolt be pénteki sajtótájékoztatón Zalaegerszegen. Hozzátette, nem tartja demokratikus eljárásnak, hogy a Fidesz 2 millió szelvény összegyűjtését tűzte célul, ezzel ugyanis a kis pártok lehetőségei szűkülnek. Viant Zsolt, a párt országgyűlési képviselőjelöltje jelezte: a politikából kiábrándult emberek közül így is sokan adják az LMP-nek szelvényüket.

Karácsony Gergely, a párt országos kampányfőnöke úgy nyilatkozott: az országot járva hajmeresztő történeteket hall arról, mások milyen törvénytelen módszereket alkalmaznak a cédulagyűjtéshez. Kérdésünkre válaszolva elmondta: az LMP nem választási párt , s mivel ott lesz a parlamentben, nem kell tartani attól, hogy eltűnik a voksolás után. Sőt, Karácsony szerint a 4. erő lesz a törvényhozásban, az MDF ugyanis (bár ő maga nem örül e folyamatnak) az összeomlás szélén áll, s nem várható, hogy átlépi az 5 százalékos küszöböt.

- Az LMP a következő parlamenti ciklusban érik be majd, programunkat ekkor ismerhetik meg szélesebb körben a választók - mondta. Végül jelezte: ha sikerül 20 területi listát állítaniuk és 150 egyéni jelöltet indítaniuk, akkor 15-20 képviselőt is a parlamentbe juttathatnak.


Választás 2010  - Lapozzá át vonatkozó dossziénkat!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!