Hírek

2010.02.27. 03:23

Készség és aktivitás

Lenti (gyf) - A magyar polgári védelem fennállásának 75. évfordulója, valamint a polgári védelem napja apropóján szerveztek megyei ünnepséget tegnap Lentiben. A rendezvényen hárman országos főigazgatói, négyen pedig megyei igazgatói elismerésben részesültek.

Gyuricza Ferenc

A polgári védelem fő feladata az ipari és egyéb katasztrófák elhárításában, az elemi csapások hatásai elleni védekezésben, illetve következményei felszámolásában való részvétel. A védelmi feladatok terén el kell érni, hogy a lakosság önállóan, az önkormányzatok vezetésével képes legyen felismerni azt, hogy a közösség biztonsága és túlélési esélyei elsősorban tagjainak készségétől és aktivitásától függ - emelte ki ünnepi beszédében Karóczkai János ezredes, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes vezetője, aki részletes szakmai áttekintést is adott arról, hogy mit kell érteni mindezen. Kemény József ezredes, a Megyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy egyetlen állam sem képes százszázalékos biztonságot garantálni polgárai számára, ezért szükséges a lakosság polgári védelmi felkészítése, illetve a munkába történő bevonása. A házigazda település polgármestere, Nógrádi László - aki a helyi védelmi bizottság elnöki tisztét is betölti - arról beszélt, hogy bár a katasztrófák a térséget elkerülik, a közlekedés okozta veszélyhelyzetekre mindenképpen fel kell készülni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!