Hírek

2010.02.18. 12:45

A Kis-Küküllő Térségi Társulás szakemberei Zalában

2007. szeptemberében a Göcsej-Közép Zala Helyi Akciócsoport, és az Észak-zalai Tematikus Utak Helyi Akciócsoport tagjai látogattak Maros megyébe, hogy ott elmondják tapasztalataikat a LEADER szerű tervezésről. A kapcsolat azóta sem szakadt meg a két kistérség között, s 2010. február 18-20. között Kiskutas ad otthont a következő találkozónak.

Vásár Marianna


A LEADER egy francia betűszó, melynek jelentése: közösségi kezdeményezés a vidék gazdasági fejlesztése érdekében. A zalaegerszegi kistérség több települése saját projektjein keresztül tapasztalta meg, hogy mit is jelent egy LEADER pályázat megvalósítása.

Kiskutas nevéhez több sikeres vidékfejlesztési program kapcsolható. A zalai kistelepülés szívesen vállalta, hogy az eddig felhalmozott tudást és tapasztalatot továbbadja, eredményeit bemutatja a vendégeknek.

2010. február 19-én pénteken délelőtt a csoport meglátogatja Nagypáliban a Göcsej-Hegyhát LEADER Egyesület munkaszervezetét, és felkeresi a Vasi Hegyhát Pálinkaházat.

2010. február 19-én pénteken 15.00 órakor Kiskutason a Faluházban kezdődik az a tapasztalatcsere program és előadássorozat, ahol a település LEADER projektjei bemutatásra kerülnek, illetve a két társulás szakemberei egyeztetnek a Magyarországon jelenleg folyó LEADER2 program sajátosságairól és az eddigi tapasztalatokról. Este kemencében sült finomságokat tálalnak az asztalra a vendéglátók, és kötetlenebb formában folytatódik a nemzetközi LEADER-hálózat építése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!