Hírek

2010.01.27. 17:57

Az év zalai embere - Pénteken kapja meg az elismerést a nyertes

Szerda délután lapunk szerkesztőségében, közjegyző jelenlétében összesítettük Az év zalai embere díj jelöltjeire érkezett szavazatokat.

zaol.hu

Tizedik alkalommal talál gazdára Az év zalai embere díj, melyet a Zala Megyei Önkormányzat, a Zaláért Egyesület és a Zalai Hírlap alapított az átaadást megelőző esztendőben legemlékezetesebb, legkiválóbb  eredményt felmutató zalai honfitársunk teljesítményének elismerésére. Dr. Dániel Csaba közjegyző, mint a törvényesség őre jelenlétében összesítettük a telefonon, sms-ben, interneten és az újságból kivágható szavazólapokon beküldött voksokat.


Az alapítók által az olvasók, mint szavazók  figyelmébe ajánlott  tíz jelöltre idén két hét alatt összesen  6.961 szavazat érkezett, ebből 1.197-et telefonon, illetve sms-ben juttatak el hozzánk, 1.821 voks pedig az internetes honlapunkra. A többi a lapban található ajánlószelvényen jutott el szerkesztőségünkhöz.

A nyertes a hagyományokhoz híven ezúttal is a megye ünnepi közgyűlés keretében, azaz e hét péntekjén (január 29-én), a Hevesi Sándor Színházban veheti át a díjat, melynek rangját épp a szavazás adja, amiben kifejeződik a megye lakosságának véleménye.

Ugyanekkor találnak gazdára a Zala Megyei Önkormányzat által alapított díjak, elismerések, köztük a díszpolgári cím, valamint   kiderül az is, hogy a Zala megye 7 csodája szintén szavazási akció során mit találtak az itt élők  a legszebbnek szűkebb pátriánkból.

Farkas Tibor, a nagykanizsai Igricek együttes vezetője

Görög Veronika keszthelyi születésű atléta, ultrafutó

Dr. Heinrich-Tamáska Orsolya régész 

Dr. Kárász Péter főiskolai docens

Kiss Ernő színművész

Kovács Gyula pórszombati erdész

Kulcsár István gyógypedagógus

Péntek Imre irodalmi lapszerkesztő, József Attila-díjas költő

Takács László, a ZTK-FMVas férfi tekeklub elnöke

Völgyi Péter, a zalaegerszegi kosárcsapat vezetőedzője



Az előző évek jelöltjei és díjazottjai:

2008.
- Az Év Zalai Embere: Illés Fanni

2007. 
- Az Év Zalai Embere: Nagy Ferenc, a ZTE elnöke

2006. 
- Az Év Zalai Embere: Nádasi Tamás, az Aquaprofit Zrt ügyvezetője

2005. 
-
Az Év Zalai Embere: Jánoki Lajos, a Zalaegerszegi Különleges Mentők Egyesület elnöke 



(A jelöltek megtekintéséhez kattintson az évszámra.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!