Hírek

2009.11.21. 03:27

Versengve csökkentenék

Nagykanizsa (sza) - Tegnap három párt is kifejtette véleményét a nagykanizsai önkormányzat csütörtöki ülésén, a Marton István által javasolt vízdíj-csökkentéssel kapcsolatban történtekről.

Szalabán Attila

A Fidesz nevében tegnap délután Karádi Ferenc önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót. Elmondta: a rendkívüli közgyűlésen érezhető és látható volt, hogy előre egyeztetett forgatókönyv szerint viselkedett a szocialista és a szociáldemokrata frakció, valamint a polgármester. Karádi Ferenc szerint már a napirend megszavazása előtt a vízmű vezérigazgatójának személye és a jelenlegi cégvezetés volt a célpont. Mint mondta, talán azért, mert már nem Böröcz Zoltán szocialista pártelnök cége takarít a Vízműnél, és dr. Fodor Csaba MSZP-s önkormányzati képviselő kikerült a felügyelő bizottságból. A fideszes politikus kitért arra is, hogy képviselőtársa, Gyalókai Zoltán szintén 10 százalékos díjcsökkentést javasolt, ám azt a polgármester nem támogatta. A különbség az volt, hogy Gyalókai Zoltán a várható bevételcsökkenést nem a Vízmű működésétől javasolta elvenni. Tegnap a Magyar Szocialista Párt és a Magyarországi Szociáldemokrata Párt is eljuttatta lapunkhoz közleményeit, melyekben jelezték: Marton István polgármesterrel együtt ők szavazták meg a 10 százalékos csökkentésre vonatkozó javaslatot, a többi képviselő nem. A szocialisták képviseletében Tóth László frakcióvezető Gyalókai Zoltán javaslatára kitérve hangsúlyozta: a bizottsági elnök esküjét megszegve a Vízmű gazdasági érdekeit szívén viselő indítványt terjesztett elő, s ez talán érthető, hiszen a cég felügyelőbizottságának elnökeként is jövedelemhez jut.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!