Hírek

2009.10.16. 02:27

Iskola, amire büszke a város

Keszthely (há) - A fennállásának negyvenötödik évfordulóját ünneplő Vendéglátóipari Szakközépiskola tegnap a Balaton Színházban tartotta meg a jubileumi kulturális gálaműsorát.

MTI

Köszöntőjében Ruzsics Ferenc polgármester kiemelte, hogy az intézmény a patinájával, nívójával, a turisztikát kiszolgáló utánpótlás képzésével emeli Keszthely iskolavárosi rangját. Sikerei fontosak a városnak. A négy és fél évtizedről Fisli István igazgató emlékezett meg. Hangsúlyozta: az intézményt az alapítók éles látása hozta létre, az őket követők emelték fellegvárrá olyan munkával, amire mindenkor szükség van a hírnév megtartásához.

A visszapillantóban elhangzott: az iskola létrejöttével indult meg az országban elsőként a vendéglátói szakirányú középfokú oktatás. Ma jellemzően 3 megye területéről fogadják a diákokat. Az iskola működése, a végzett tanulók munkája ott van a város turisztikai sikereiben. A 45 év újabb mérföldköve a küszöbön lévő infrastruktúra fejlesztő beruházás, ami EU-s pályázati segítséggel valósulhat meg mintegy 230 millió forintnyi ráfordítással.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!