Hírek

2009.09.09. 05:58

Fogyatékosok nappali ellátását biztosítja majd az új intézmény

Lenti (gyf) - Közel 65 millió forintot költhet a város önkormányzata egy fogyatékkal élő személyek nappali ellátását biztosító intézmény kialakítására. Ez a kedden megrendezett projektnyitó konferencián hangzott el.

Mórocz Zsolt

58 és fél millió forint egy sikeres pályázat révén, uniós forrásból érkezik, az önkormányzatnak mindössze tízszázalékos önrészt kell vállalnia. Az új szociális intézmény a Dr. Hetés Ferenc Szakorvosi Rendelőintézetben kerül kialakításra, mivel annak ugyancsak pályázati támogatással megvalósuló fejlesztése során felszabadul egy 383 négyzetméteres épületrész.

- Az új intézmény kialakítása párhuzamosan zajlik a rendelőintézet fejlesztésével - mondta Gyurán Nikolett projektmenedzser. - A szükséges közbeszerzési eljárások lebonyolítása után az építési munkálatok jövő tavasszal kezdődhetnek, s várhatóan 2010 szeptemberére fejeződnek be. Az intézmény működésének kezdetét jövő év decemberére tervezzük.

A konferencián elhangzott: a város az intézmény minimum ötéves működtetésére vállalt kötelezettséget. Szükség lesz rá, hiszen a pályázat benyújtása előtt végzett felmérés szerint a kistérség 51 településén megközelítőleg 1200 fogyatékkal élő személy él. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!