Hírek

2009.07.13. 02:25

Sikeres találkozó zárult

Zalaegerszeg (se) - Tegnap zárult az asztmaklubok háromnapos országos találkozója. A rendezvényt a számviteli főiskolán tartották, a házigazda szerepét az egerszegi asztmaklub töltötte be.

Sinkovics Eta

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg az országos találkozót, melynek mostani, zalaegerszegi állomásának valamennyi programjáról Pos Péter, az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége (ABOSZ) elnöke a legteljesebb megelégedéssel szólt. Dicsérte az elhangzott orvosi, szakmai előadásokat, külön kiemelte, hogy ezek közt a táplálékallergia is napirendre került. Annál is inkább, mivel fontos tényező, s még kevésbé ismert a köztudatban.

Az allergia és az asztma betegség összefügg egymással, az asztmások kétharmada allergiás is. A betegek száma évről évre emelkedik, az asztmásoké 140 ezer körüli. Az országos szövetség elnöke fájlalta, hogy ugyanakkor a klubok működésére mind kevesebb anyagi forrás jut.

- A klubok azért különösen fontosak a betegek számára, mert ezeken a helyeken jóval több idő jut az orvossal való beszélgetésre, konzultációra, mint általában a rendeléseken - emelte ki Pos Péter.

S minthogy a zalaegerszegi asztmaklub egyesület idén ünnepli megalakulása 20. évfordulóját, ebből az alkalomból szombaton ünnepi műsorra került sor, s a közösséget köszöntötte Tombi Lajos alpolgármester is.

Az idei országos találkozó programja, melyen 110 fő vett részt 13 klub képviseletében, tegnap zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!