Hírek

2009.07.20. 02:27

Repült a gumicsizma (képgalériával)

Pókaszepetk (szj) - Sportrendezvények és játékos programok, például gumicsizma-lerúgó ver- seny várta a helybelie- ket a szombati falunapon, amelyen két évfordulót is megünnepeltek.

Szabó Judit

Pókaszepetk neve 675 éve tűnt fel először írott dokumentumban. A településen ezt az évfordulót, valamint a Pókaszepetki Önkéntes Tűzoltó Egyesület fennállásának 120 éves jubileumát is megünnepelték, tájékoztatott Tóth András polgármester. A tűzoltóegylet ünnepi közgyűlést tartott a faluházban, majd az ugyanott rendezett kulturális műsor keretében átadták a község 675. születésnapja alkalmából készült jubileumi zászlót. A falunapon szórakoztató és sportprogramok is várták az érdeklődőket.

- Öt körzetre osztjuk a falut, mindegyik kiállít egy csapatot. Ezek a csapatok mérik össze ügyességüket a versenyeken, például az ultibajnokságon, a teke- és a futballpályán, lövészetben, gólyalábon, valamint sörivó, kerékpáros ügyességi és gumicsizma-lerúgó versenyen. A tét a vándorkupa elnyerése - osztotta meg velünk Kovács Árpádné, a rendezvény egyik koordinátora, a Festetics ÁMK igazgatója.

Lehet, hogy az esős idő miatt célszerűbb lett volna gumicsizma-felhúzó, mint -lerúgó versenyt rendezni, mégis az eredeti forgatókönyv szerint zajlottak az események, mert akadtak, akik hajlandók voltak megszabadulni a csizmától a vizes focipályán.

- A lényeg, hogy minél messzebbre kell rúgni - ismertette a szabályt Bertók István, a versenyszám nyertese, aki 45-ös csizmát húzott a 43-as lábára, hogy útnak indíthassa.

A versenyek után rendez-ték a kulturális műsort, főként helyi együttesek, köztük az Aphrodite Tánccsoport részvételével. A modern táncot néptáncos elemekkel ötvöző együttes létrehozásához lapunknak is köze volt: az öt évvel ezelőtti Falujárásra állt össze a középiskolás lányokból verbuválódott, s a Zegasztáron is sikeresen szerepelt csapat. Sajnos most léptek fel utoljára, mert a tagok többsége továbbtanult és elkerült a faluból, de nem marad moderntánccsoport nélkül a község, a Bonita együttes viszi tovább a hagyományt. A falunap bállal zárult, az esti mulatság sztárvendége Kaczor Ferenc volt.Mden évben a falunapon adják át a Pókaszepetkért Díjat. Idén Vikár Tibor pedagógus részesült az elismerésben, a település történetének kutatásáért. Vikár Tibor rendszeresen publikál a havonta megjelenő Pókaszepetki Hírmondóban. Feldolgozta már a templom és a tűzoltóegyesület történetét is.


TOVÁBBI KÉPEK ITT!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!