Hírek

2009.07.29. 02:29

Lemondásra szólították fel a polgármestert

Nagykanizsa (hba) - Újabb fejezetéhez érkezett a Fidesz-frakció és Marton István polgármester közötti konfliktus jegyében íródó saga. Előbbi lemondatná Martont, aki viszont nem hajlandó erre, ám támogatja a képviselő-testület feloszlatását.

zaol.hu

Tegnap ez ügyben a Fidesz-frakció részéről Bene Csaba frakcióvezető és Fertig István, a párt helyi csoportjának elnökségi tagja, illetve Marton István is sajtótájékoztatót tartott. 

Fertig István leszögezte: Nagykanizsa közgyűlése és állandó bizottságainak döntése nélkül a polgármester nem intézkedhet, ennél fogva minden hatáskört csakis a közgyűlés gyakorolhat. 

Bene Csaba szerint Marton István ellehetetlenítette az együttműködést a közgyűléssel, illetve annak legnagyobb frakciójával. Kijelentette: mivel a testülettel mint törvény általi felhatalmazással bíró grémiummal együttműködni nem tud, nem akar a polgármester, ezért lemondásra szólítják fel. 

Bene kérdésre válaszolva elmondta, amennyiben nem hajlandó a polgármester távozni, megfontolják a közgyűlés önfeloszlatásának lehetőségét is. 

Marton István reagálásában válaszul leszögezte: közel három éven át voltam kénytelen védeni a város kasszáját a keselyűktől, nyilván nem dobom közéjük a kulcsot most sem. Hozzátette: mivel azonban a helyzet tarthatatlan, támogatja a város képviselő-testületének feloszlatását, az új választásokat. Ahogy fogalmazott: az erre vonatkozó korábbi javaslatot azonban a Cseresnyés-SZDSZ koalíció üzleti vállalkozás önös anyagi érdeke miatt mindeddig leszavazta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!