Hírek

2009.07.16. 02:27

Kevesebb jogsértés

Vonyarcvashegy (há) - Tegnap a községházán a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság soros ülésén kapták meg a zalai rendőri vezetők a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán nyert támogatásból vásárolt eszközöket.

Horányi Árpád

A keszthelyi és a nagykanizsai kapitányság összesen 8 laptopot, ugyanennyi nyomtatót és digitális fényképezőgépet kapott. A munkát segítő felszereléseket Dedics Zoltán ezredes, megyei rendészeti igazgató, koordinációs bizottsági elnök adta át dr. Bertalan János alezredes, keszthelyi és dr. Molnár József alezredes, nagykanizsai kapitánynak.

Dedics Zoltán elmondta: tekintve, hogy idén a koordinációs bizottság soros vezető szerepét Zala megye kapta, ebben a körben ünnepélyes színfoltnak szánták az eszközök átadását. Szólt továbbá arról, hogy hasonló felszereléseket kapott Somogy és Veszprém valamint Fejér megye is a turisztikai területek nagyságával arányosan, különböző értékben.

A koordinációs bizottság a Velencei-tótól a Balaton-parton át Zalakarosig szervezi közösen a nyári szezonbeli közbiztonsági munkát. A négy megye rendészeti, bűnügyi területeinek vezető képviselői, az ORFK szakirányítói, a kisegítő erőket adó Készenléti Rendőrség szombathelyi osztályának szakemberei vettek rész a tanácskozáson. Az események, feladatok áttekintése, a teljesítés értékelése során elhangzott: az utóbbi két hétben jelentősen nőtt a turistaforgalom, ugyanakkor a jogsértés az előző év hasonló időszakához képest továbbra is kevesebb. Mindenütt vannak sajátos problémák, Zalában ez a Balaton-parti közlekedés, főként a strandoláshoz nem kedvező időjárás esetén.

A zalai területen az idei szezonban a múlt év hasonló időszakához képest 20 százalékkal csökkent az ismertté vált bűnesetek száma, a közeledési balesetszám viszont 17 százalékkal emelkedett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!