Hírek

2009.07.17. 02:29

Kevésből is szépet

Keszthely (th) - Soron kívüli ülésen tárgyalt a városi képviselő-testület a Fő tér rehabilitációs pályázata műszaki tartalmának módosításáról. Az eredetileg tervezett kéregparkoló helyett felszíni kerül kialakításra, melynek újratervezéséről, költségeiről és egy menedzsment szervezet felállításáról döntöttek.

Temesi Hilda

Az eredeti, első fordulón támogatást nyert projekt közel 1,5 milliárd forintos összköltségének jelentős részét a 190 férőhellyel tervezett kéregparkoló tette ki, melyhez az önkormányzat befektetőket keresett. Az elmúlt időszakban azonban sorra mondták vissza a potenciális partnerek az együttműködési szándékaikat, ami új megoldások keresését tette szükségessé. A költségvetést tehermentesíti a felszíni parkolóhelyek kialakítása, amihez a megközelíthetőség és a kapacitás szempontjából a piac területe tűnik a legalkalmasabbnak. A megváltozott műszaki tartalommal a projekt összköltsége jelentős mértékben, mintegy 450 millió forinttal csökken, amennyiben a támogatás összege változatlan marad. A megyei jogú városok számára kötelező a városfejlesztési gazdasági társaság működtetése, ám Keszthely önkormányzata is több szempontból előnyösnek találta egy gazdasági társaság létrehozását. A menedzsment szervezet a Városüzemeltető Kft. szervezetén belül, városfejlesztési divízióként fogja a nagyprojektet irányítani.

A szakértői véleményezést követően tárgyaltak újra a zajjal járó tevékenységek korlátozásával foglalkozó környezetvédelmi rendeletről, mely augusztus elsejétől lép hatályba. A lakók és vendégek nyugalmát védi az új tilalom, mely szerint a pihenőidőkben, a város belterületén hétköznapokon este nyolctól reggel hétig, hét végén este nyolctól reggel kilencig, szombaton 13-16, vasár- és ünnepnapokon egész nap tilos lesz minden zajjal járó építési és szerelési tevékenység. Az új rendelet természetesen nem vonatkozik a hibaelhárításra és hulladékszállításra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!