Hírek

2009.07.28. 02:26

Információk és tanácsok

Zalaszentgrót (sj) - A munkaerőpiacot befolyásoló aktuális kérdésekről rendeztek térségi vállalkozói fórumot a napokban a városban.

Sámel József

A több civil szervezet által összehívott rendezvényen Kardis Erika, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Zalaszentgróti Kirendeltségének vezetője a munkahely megőrzési és bővítési támogatási lehetőségekről szólva a START-kártya előnyeire és a TÁMOP Munkahelymegőrző támogatás munkaidő-csökkentéssel és képzéssel kombinálva elnevezésű pályázati lehetőségre hívta fel a figyelmet. Bemutatta a Foglalkoztatási Információs Pontok munkatársait, akik az álláskeresőket és munkáltatókat értékes információkkal, gyakorlati tanácsokkal segítik. Elmondta: a térségben jelenleg 16 százalékos a munkanélküliség, ami az elmúlt 20 év legrosszabb rátája. A munkaügyi kirendeltségen hetente 50-60 új álláskereső jelentkezik, akik közül többeket a másodlagos munkaerőpiacon tudnak elhelyezni.

Szemző Gáborné, a NYDRFÜ kistérségi koordinátora a Nyugat-dunántúli Operatív Program 2009. évi pályázati lehetőségeiről tartott előadást. Sajnálattal említette, hogy a pályázási kedv a vállalkozások részéről nagyon gyenge, pedig a Fejlesztési Ügynökség munkatársai is sok segítséget tudnak nyújtani a hozzájuk fordulóknak pályázati, tervezési, szakmai információk szolgáltatásával. Szőkéné Hajduk Andrea, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány tanácsadói szolgáltatásáról és a vállalkozások részére támogatásként nyújtott mikrohitel programokról beszélt. Beszámolt arról, hogy a hozzájuk igényes, és megalapozott üzleti tervvel forduló ügyfelek támogatási aránya szinte 100 százalékos. Ebben a gazdasági helyzetben különösen ajánlotta ezt a támogatási formát, mivel jól elérhető és átsegítheti a vállalkozásokat az átmeneti nehézségeken.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!