Hírek

2009.07.31. 02:27

Hévíz-Alsópáhok kerékpárút-pályázat

Hévíz (há) - A fürdővárost Alsópáhokkal összekötő kerékpárút építésének támogatására nyújt be pályázatot közösen a két település önkormányzata.

Horányi Árpád

A hévízi képviselő-testület már tavasszal hozott támogató határozatot arra vonatkozóan, hogy a városra eső arányban vállalja a 85 százalékos támogatás elnyeréséhez szükséges önrészt.

A napokban soron kívül tartott ülésen vizsgálták felül a műszaki tartalmat, a szükséges közműkiváltásokkal együtt, ami jelentősen emeli a költségeket. Összesen 2,2 kilométernyi hosszúságú nyomvonal kijelölése lett jóváhagyva, alsópáhoki kiindulóponttól az Ady Endre utcán át a Keszthely-Hévíz közötti kerékpárútra történő rácsatlakozással. Ezzel együtt határoztak az osztatlan gyalogos-kerékpáros út tervezési munka előkészítésének megkezdéséről.

A pályázatot a két szomszédtelepülés közösen nyújtja be egy megállapodás keretében, a kiviteli és tervezési költségekkel együtt bruttó 171 millió forintos beruházás megvalósítására.

Hévíz, a rá eső bruttó 833 ezer forintos tervezési díjat, valamint a kiviteli költség bruttó 15,4 millió forintos önrészét fizeti. A testület jóváhagyta a partnerségi megállapodást a pályázathoz szükséges önerő, illetve tervezési díj arányos részének biztosítását.

Ezzel egyben az Ady utca déli oldalán is teljesítve lesz a biztonságos gyalogosforgalmi igény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!